Podologisch onderzoek

Neem bij de eerste afspraak altijd een of twee extra paar schoenen mee die u veel draagt. Soms is onderzoek in uw ondergoed noodzakelijk om een goed beeld te krijgen. Het onderzoek dat de Registerpodoloog uitvoert, neemt circa 45 minuten in beslag. Indien er steunzolen moeten worden aangemeten, dan volgt er een afspraak voor het passen van de steunzolen en een controle afspraak. Dit onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen:


Anamnese

Een vraaggesprek en uitvoerig uitgebreid onderzoek, inspectie van de voeten, benen en eventueel de rug. Daarbij wordt gelet op standsafwijkingen, functiebeperkingen en afwijkingen aan de huid, nagels, knie of heup, palperen van de anatomische structuren van de voet en eventueel de rug.


Functieonderzoek

Onderzoek van de voeten en enkels, testen van de beweeglijkheid en stabiliteit als ook het uitvoeren van spier- en sensibiliteitstesten.


Ganganalyse

Analyseren van het looppatroon, de afwikkeling van de voet, de bewegingsuitslag in de knie, heup en romp door middel van een loopband met een camera. Zo kunnen we samen de analyse terugkijken en u meteen laten zien hoe uw looppatroon is.


Houdingsanalyse

Inspectie van de voetstand en houding van het lichaam op podoscoop.


2D voetscan

Vervaardigen van een 2D scan van uw voeten, hierop tekenen wij de op maat gemaakte steunzool in.


Schoeninspectie

Bekijken en inspecteren van de schoenen. Eventueel geven we een schoenadvies als de schoen niet de gewenste pasvorm heeft.


Meetanalyse

Door middel van onze drukmeetplaat, waarbij u op een groot scherm mee kunt kijken, maken wij een analyse van uw afwikkelpatroon en een analyse van de drukpunten in de voet.


Echografie

Echografisch onderzoek is een diagnostische techniek die steeds vaker wordt gebruikt in de podologie om het bewegingsapparaat beter in beeld te brengen en naast het fysieke onderzoek een betere diagnose te kunnen stellen. Het wordt gebruikt om gewrichten, spieren, pezen, zenuwen en ligamenten in de voet en enkel in beeld te brengen en te beoordelen. Echografie biedt een voor de patiënt niet-belastende methode om direct diagnostische informatie te krijgen van de aangedane structuur. Het kan helpen bij het vaststellen van verschillende aandoeningen zoals hielpijn, peesproblemen, gewrichtsontstekingen, gewrichtsslijtage, slijmbeursontstekingen, zenuwproblemen, cystes en gezwellen, vocht, spataderen, gewrichtskapsel en banden, breuken en groeischijfproblemen. Het is een nuttige aanvulling op het fysieke onderzoek en kan helpen bij het stellen van een Podologische diagnose.


Behandelplan

Na afloop van het onderzoek, krijgt u een deskundig advies. Wanneer blijkt dat de Registerpodoloog u kan helpen, zal hij een behandelplan opstellen.
Het behandelplan kan bestaan uit een schoenadvies en eventueel een beschrijving van een steunzool, orthese, of oefeningen. Hij informeert u over de kosten en over de mogelijkheden van vergoeding via uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van de aard of ernst van de klachten, kan de Registerpodoloog ook besluiten om u door te verwijzen naar een medische specialist of de fysiotherapeut.


Let op! 
U kunt tot 24 uur voor uw afspraak kosteloos annuleren. Komt u niet op de afspraak, dan moeten wij helaas wel de kosten voor de afspraak in rekening brengen.