Gecertificeerde steunzolen voor werkschoenen

Werkgevers en werkschoenen

Heeft u werknemers in dienst die veel staan of lopen en veiligheidsschoenen dragen?

Voetklachten ontstaan vaak als gevolg van een verkeerde voetstand of een afwijkend functioneren van de voeten. Fysieke klachten kunnen leiden tot een hoog ziekteverzuim. Ziekteverzuim heeft een financieel impact op uw bedrijf. Podo Capelle kan wellicht het ziekteverzuim terugdringen door de pijnklachten van uw werknemer te analyseren en een passende steunzool of orthese aan te meten voor uw werknemer.

Tevens speelt aansprakelijkheid van de werkgever ook een belangrijke rol. Als uw medewerker veiligheidsschoenen draagt met steunzolen, dan dienen deze op elkaar afgestemd te zijn. Volgens de ISO-normen is het per 1 april 2019 verplicht om steunzolen in werkschoenen te voorzien van een speciale afdeklaag. Elk merk heeft zijn eigen speciale afdeklaag. Wanneer dit niet het geval is en uw medewerker betrokken raakt bij een ongeval, dan kunt u aansprakelijk gesteld worden. In dit geval keert de verzekering geen vergoeding uit, Podo Capelle kan u hierin voorlichten. Als werkgever kunt u preventief te werk gaan door aandacht te besteden aan het welzijn op het werk en daardoor onnodige kosten vermijden.

Wat kunnen wij voor u betekenen:

 • voet- houdingsscreening van uw werknemers door de Register Podoloog
 • verminderd ziekteverzuim bij goede afwikkeling en juiste houding
 • juiste keuze werkschoen en eventueel steunzool met de juiste afdeklaag

Na een uitgebreid intakegesprek met uw bedrijf wordt het risicofactor bepaald. Deze factor is een indicatie voor de gradatie van de veiligheidsschoenen die nodig zijn op de werkvloer. Aan de hand van een onderzoek geeft Podo Capelle aan welke modellen veiligheidsschoenen geschikt zijn. Om de juiste veiligheidsschoen te vinden die bij uw bedrijf past, werken wij samen met leveranciers voor veiligheidsschoenen. Tevens vervaardigen wij de therapeutische zolen volgens de veiligheidsnormen van uw bedrijf. Podo Capelle heeft alle kennis in huis om voor u tot de juiste oplossing te komen.

Podo Capelle biedt werknemers en werkgevers: meer werkplezier, een hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en minder onnodige kosten!Werknemers en werkschoenen

Goed schoeisel draagt bij aan veilig en comfortabel werken. Goede werkschoenen en aangepaste therapeutische zolen beschermen tegen gevaren op de werkvloer en voorkomen blessures en vermoeidheid. Podo Capelle adviseert u over de juiste veiligheidsschoenen om het plezier, de veiligheid en productiviteit op de werkvloer te bevorderen.

Bestaat uw werk voornamelijk uit lopen en staan? En bent u verplicht om veiligheidsschoenen te dragen?

Uw voetstand en de afwikkeling tijdens het lopen, kunnen fysieke klachten in voet, enkel, knie, heup of lage rug veroorzaken. Niet comfortabele veiligheidsschoenen dragen soms bij aan deze problemen. Podo Capelle kan u hierbij helpen.

Veel voorkomende klachten tijdens het werk:

 • vermoeidheid in voeten en benen
 • kramp tijdens het werk, maar ook ’s nachts in bed
 • pijnlijke voeten en drukplekken onder de voeten
 • overbelaste en/of ontsteking aan spieraanhechtingen
 • knie-, heup, of lage rugklachten

 

Deze klachten hebben vaak ook invloed op uw activiteiten in het dagelijks leven. Sporten lukt niet meer zo goed en dat geldt wellicht ook voor andere bezigheden. Podo Capelle kan deze klachten verminderen door u goede veiligheidsschoenen met de juiste inlegzolen aan te bieden.

Wat kunnen wij voor u betekenen:

 • klachten in kaart brengen en behandelen na een uitgebreid voetonderzoek
 • therapeutische steunzolen vervaardigen
 • de juiste veiligheidsschoenen adviseren

Om de juiste veiligheidsschoen te vinden die bij uw werkzaamheden en voeten past, werken wij samen met erkende leveranciers voor veiligheidsschoenen. Tevens vervaardigen wij uw therapeutische zolen volgens de veiligheidsnormen van uw werk en passend bij uw werkzaamheden. Podo Capelle is uw voetenspecialist die bijdraagt aan uw welzijn en kwaliteit van het leven.

 Let op! 
U kunt tot 24 uur voor uw afspraak kosteloos annuleren. Komt u niet op de afspraak, dan moeten wij helaas wel de kosten voor de afspraak in rekening brengen.