De leren bovenlaag kunt u reinigen met een zachte doek en groene zeep of een PH neutrale zeep. Daarna op natuurlijke wijze laten drogen (niet op of bij de verwarming!) en insmeren met blanke schoensmeer. Na ongeveer een uurtje uitwrijven met een zachte doek. Als u dit eens per twee maanden doet bevordert dit de hygiëne en levensduur van uw steunzolen.

Niet leren bovenlagen kunt u ook reinigen met een zachte doek en groene zeep of een PH neutrale zeep. Daarna op een natuurlijke wijze laten drogen (niet op of bij de verwarming!). Wij adviseren u de zolen te reinigen op een moment dat ze daarna de tijd hebben om te drogen. (Het drogen duurt wel enige uren). Als u dit eens per twee maanden doet bevordert dit de hygiëne en levensduur van uw steunzolen. Laat uw steunzolen ook luchten haal ze na het dragen uit de schoenen en leg ze naast de schoenen, de volgende dag doet u ze weer terug in de schoenen om te dragen.

Herhaal dit dagelijks.
Podotherapie is een paramedisch beroep dat zich richt op het voorkomen en behandelen van klachten die voortkomen uit een afwijkende werking van de voeten. Het is nodig als je last hebt van klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen of rug.
Een afspraak maken kan telefonisch of via de website. Op de website vind je meer informatie over de verschillende locaties en contactgegevens.
In veel gevallen wordt podotherapie geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is afhankelijk van je zorgverzekering en de door jou gekozen aanvullende verzekering.
Tijdens het eerste consult voert de podotherapeut een uitgebreid onderzoek uit naar je klachten, de stand van je voeten en eventuele andere relevante factoren. Op basis hiervan wordt een behandelplan opgesteld.
De duur van een behandeling varieert en is afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. Gemiddeld genomen duurt een behandeling ongeveer 30 tot 45 minuten.
Ja, Podo-Capelle biedt op maat gemaakte steunzolen aan. Deze worden specifiek ontworpen om de stand van je voeten te corrigeren en klachten te verminderen.
Ja, je kunt rechtstreeks een afspraak maken bij Podo-Capelle zonder doorverwijzing van een huisarts.
Dit hangt af van de aard van de klachten en het behandelplan. In sommige gevallen zijn meerdere afspraken nodig voor een optimaal resultaat.
Ja, Podo-Capelle biedt ook behandelingen voor kinderen aan, bijvoorbeeld bij groeipijnen, afwijkende stand van de voeten of klachten tijdens het lopen.
Ja, alle podotherapeuten bij Podo-Capelle zijn geregistreerd en voldoen aan de kwaliteitseisen van de beroepsvereniging.