Schimmelnagel

Een schimmelnagel komt omdat de vervorming en verkleuring van een schimmelnagel wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie. Dit wordt ook wel onychomycose genoemd. Deze nagelinfectie richt zich vooral op de huid die zich onder de teennagels bevindt, maar tast ook de nagel zelf aan. Zoals aangegeven kan deze geel of bruin verkleuren, maar ook dikker worden. In dat geval kunnen er pijnklachten ontstaan bij het dragen van schoenen.  

Wat zijn de symptomen van een schimmelnagel?

Een schimmelnagel is eenvoudig te herkennen aan een aantal symptomen. Het eerst dat opvalt is de verkleuring van de nagel. In plaats van roze is de nagel geel of zelfs bruin. Dit is het eerst zichtbaar in de hoeken van de nagels. Een schimmelnagel is brokkelig van structuur en laat zich lastig knippen met een nagelschaar of nagelknipper. Andere symptomen zijn:

  • geel of bruin verkleurde nagels
  • brokkelige structuur
  • de nagel is verdikt of vervormt
  • drukpijn bij het dragen van schoenen

De nagel is verkalkt en mogelijk verdikt. Bij een ernstige schimmelinfectie kan de nagel zelfs loskomen van de huid. Ook de bovenzijde van de nagel kan geïnfecteerd raken. Je ziet dan in de meeste gevallen witte vlekken ontstaan die poederig aanvoelen. Deze vorm van schimmelnagel maken de nagel niet perse dikker waardoor de pijnklachten nihil zijn.

Hoe gaat de behandeling van een schimmelnagel bij ons in zijn werk?

Heb je last van een schimmelnagel en wil je die laten behandelen door een pedicure? Maak dan vandaag nog een afspraak bij ons. Als medisch pedicure hebben we de beschikking over de juiste kennis en apparatuur waarmee we schimmelnagels effectief kunnen behandelen. Bijvoorbeeld door het frezen en vijlen van de aangetaste of verdikte delen. Pijnklachten bij het lopen of het dragen van schoenen zullen op deze manier verdwijnen. De kalklaag wordt verwijderd waardoor eventuele anti-schimmel medicatie beter kan doordringen in de nagel. Daarnaast zal de nagel er al na één behandeling gezonder en mooier uitzien. Natuurlijk voorzien we je ook graag van persoonlijke adviezen om schimmelnagels in de toekomst zoveel mogelijk te kunnen voorkomen. 

Plan direct een afspraak

Wilt u advies of geholpen worden? Neem dan contact met ons op en plan direct een afspraak.