Hielkloven

Hielkloven zijn barsten in de huid van de hiel. Ze ontstaan door overtollig eelt of een te droge huid. Hielkloven zijn erg pijnlijk. Vooral als er tijdens het lopen druk ontstaat op de voeten en hielen. De kloven komen dan los van elkaar kunnen doorscheuren tot in het weefsel.  

Wat is de oorzaak van hielkloven?

In de meeste gevallen worden kloven in de hielen van de voet veroorzaakt door overmatige eeltvorming. Hoewel eelt onze voeten beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, kan een overdaad voor huiduitdroging en hielkloven zorgen. De dikke eeltlaag ontstaat wanneer er veel druk wordt uitgeoefend op één plek.Bijvoorbeeld door het dragen van schoenen die te smal of nauw zijn voor jouw voet. Een andere oorzaak van hielkloven is vochtgebrek. De hielen zelf kunnen niet of nauwelijks transpireren. Daardoor kan de huid uitdrogen en barsten omdat het zijn elasticiteit verliest. Hielkloven kunnen ook worden veroorzaakt door overmatige belasting als gevolg van overgewicht.

Wat zijn de symptomen van hielkloven?

Hielkloven zijn eenvoudig te herkennen aan de volgende symptomen. De hielen zijn namelijk voorzien van oppervlakkige of diepe scheuren en barsten. In een eerste fase zullen de hielen vooral gevoelig en rood zijn. Ook jeuk komt voor tijdens de vorming van hielkloven. De huid voelt strak aan omdat het de elasticiteit langzamerhand verliest. Andere symptomen van hielkloven zijn:

  • rode en gevoelige huid
  • overmatige eeltvorming op de hakken
  • witte en schilferige huid die hard aanvoelt
  • barsten en scheuren die pijnlijk zijn bij het lopen
  • gele en bruine verkleuringen van het eelt

 Als je last hebt van diepe barsten, dan kunnen de hielkloven ook gaan bloeden tijdens het lopen of bewegen. De groeven dringen diep door in het weefsel van de huid, waardoor zelfs het lopen op blote voeten onaangenaam aanvoelt. Het is belangrijk om hielkloven goed te laten behandelen om meer scheuren en kloven te kunnen voorkomen.

Hoe gaat de behandeling van hielkloven bij ons in zijn werk?

Hielkloven zien er niet alleen ontsierend uit, maar zijn bovenal ook erg pijnlijk. maak daarom direct een afspraak voor een hielkloven behandeling. Bij ons staan we voor je klaar. Als medische pedicure zijn we gespecialiseerd in diverse voetproblemen, waaronder hielkloven. We verwijderen niet alleen het overtollige eelt op de hiel, maar voorzien je natuurlijk ook van een goed advies. Op deze manier ben je snel van pijnlijke hielkloven af en kun je ze in de toekomst zelfs voorkomen. 

Plan direct een afspraak

Wilt u advies of geholpen worden? Neem dan contact met ons op en plan direct een afspraak.