Werkschoenen

Werkgevers en werkschoenen

Heeft u werknemers in dienst die veel staan of lopen en veiligheidsschoenen dragen?

Voetklachten ontstaan vaak als gevolg van een verkeerde voetstand of een afwijkend functioneren van de voeten. Fysieke klachten kunnen leiden tot een hoog ziekteverzuim. Ziekteverzuim heeft een financieel impact op uw bedrijf. Podo Capelle kan wellicht het ziekteverzuim terugdringen door de pijnklachten van uw werknemer te analyseren en een passende steunzool of orthese aan te meten voor uw werknemer.

Tevens speelt aansprakelijkheid van de werkgever ook een belangrijke rol. Als uw medewerker veiligheidsschoenen draagt met steunzolen, dan dienen deze op elkaar afgestemd te zijn. Volgens de ISO-normen is het per 1 april 2019 verplicht om steunzolen in werkschoenen te voorzien van een speciale afdeklaag. Elk merk heeft zijn eigen speciale afdeklaag. Wanneer dit niet het geval is en uw medewerker betrokken raakt bij een ongeval, dan kunt u aansprakelijk gesteld worden. In dit geval keert de verzekering geen vergoeding uit, Podo Capelle kan u hierin voorlichten. Als werkgever kunt u preventief te werk gaan door aandacht te besteden aan het welzijn op het werk en daardoor onnodige kosten vermijden.

Wat kunnen wij voor u betekenen:

  • voet- houdingsscreening van uw werknemers door de Register Podoloog
  • verminderd ziekteverzuim bij goede afwikkeling en juiste houding
  • juiste keuze werkschoen en eventueel steunzool met de juiste afdeklaag

Na een uitgebreid intakegesprek met uw bedrijf wordt het risicofactor bepaald. Deze factor is een indicatie voor de gradatie van de veiligheidsschoenen die nodig zijn op de werkvloer. Aan de hand van een onderzoek geeft Podo Capelle aan welke modellen veiligheidsschoenen geschikt zijn. Om de juiste veiligheidsschoen te vinden die bij uw bedrijf past, werken wij samen met leveranciers voor veiligheidsschoenen. Tevens vervaardigen wij de therapeutische zolen volgens de veiligheidsnormen van uw bedrijf. Podo Capelle heeft alle kennis in huis om voor u tot de juiste oplossing te komen.

Podo Capelle biedt werknemers en werkgevers: meer werkplezier, een hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en minder onnodige kosten!

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH